Uppfödning av mjölk- och köttraskvigor med Anna Hessle
Webbinarium om uppfödning av korsningskvigor med Anna Hessle, onsdag den 28 februari
Grovfoderbaserad uppfödning av köttraskorsningskvigor från mjölkproduktionen som slaktas vid optimal tidpunkt kan vara en väg för att åstadkomma det kött som konsumenterna efterfrågar samtidigt som produktionen ska vara lönsam, klimateffektiv och i övrigt miljömässigt uthållig.
På webbinariet berättar Anna Hessle om ett uppfödningsförsök av mjölk x köttraskorsningskvigor som gjorts på SLU Götala nöt- och lammköttsforskning i Skara. Kvigorna var av olika raser och hade olika utfodringsintensitet men alla betade naturbetesmark. Hon visar deras foderkonsumtion, tillväxt och slaktkroppsegenskaper. Dessutom beräknades de olika uppfödningsmodellernas klimatbelastning. Anna Hessle diskuterar hur denna ska fördelas på uppfödningens olika produkter i form av kött och naturvård i form av betande.
Anna Hessle är forskare och docent vid SLU i Skara och har forskat mycket kring nötköttsproduktion på naturbetesmarker.
Datum: 28 februari 2024
Tid: klockan 9–10
Plats: digitalt via Zoom
Målgrupp: rådgivare och andra
Dagen innan får du en länk till webbinariet via e-post .
Anmäl dig här, senast den 26 februari 2024