Lär dig att läsa ditt landskap –här är sommarens kurser i EOV

EOV - Ecological Outcome Verification - är ett verktyg som är utvecklat för att bedöma och mäta om gräs- och hagmarker brukas regenerativt. Verktyget är sedan länge etablerat i USA och flera länder i Latinamerika och Europa. Glädjande nog finns nu dessa väldigt uppskattade utbildningar även i Sverige, under ledning av växtekolog Gunnar Thelin. Sommarens tre kurstillfällen är satta och det är dags att anmäla sig!

En av förra sommarens kurser i EOV hölls på Rya gård i Lindesberg, då i regi av Bäckedals folkhögskola. Foto: Marie Svärd

Kurser i EOV kommer att hållas på följande tre platser sommaren 2024:

- Vederslöv (hemma hos Gunnar utanför Växjö), 22-24 juli

- Grangärde i Dalarna, 12-14 augusti

- Bältaregården, Falköping, Västra Götaland, 26-28 augusti

Välkommen med din anmälan! Senaste anmälningsdatum är två veckor innan varje kurstillfälle. Eftersom det är max 15 personer per tillfälle ökar du chansen att komma med ju snabbare du anmäler dig. OBS! Tidigare föranmälan räknas inte som anmälan!

Samtliga kurser består av tre heldagar med fältlektioner på plats och två digitala träffar à två timmar efter fältdagarna (samkörs för samtliga fältkurser).

Vi tar ut en mindre kursavgift på 500 kr (kurserna finansieras delvis av Länsstyrelsen Västra Götaland). Det tillkommer kostnader för resa, boende och mat. Vi återkommer till anmälda deltagare med info om boende och mat några veckor innan kurstillfällena.

Skicka anmälan på mejl: gunnar.thelin@gmail.com

EOV Sveriges Facebooksida

Läs mer om EOV: https://savory.global/land-to-market/eov/.



 
Föregående
Föregående

Regenerativt Sverige på Landsbygdsriksdagen

Nästa
Nästa

Del tre i artikelserie: Att göra en betesplan!